20090525

HARI PERTAMA DI KOLEJ BARU !!!!!

hari nie hari pertama kelas akuh start . berkobar kobar akuh nak masuk kelas hari nie . haha . mcam mcam yg ada kat otak akuh nie . nervous lah katekan . haha . sengal ! dari hostel akuh jalan kaki nak ke kolej . dekat jugaklah . dlam 5-10 minit aja dah smpai kolej akuh . sumpa hari nie panas terik gila tapi akuh pelik akuh tak berpeluh pun . kalo tak bdan akuh nie mcam lilin . tak bole kena panas sikit msti cair aja . lalala .tp hari ne takde peluh langsung . alhamdulillah . kuasa tuhan . haha .



masuk masuk je kelas akuh tak tao nak duduk mana . sbab sume tempat dah penuh . akhirnya , akuh duduk saja tepi pintu dgan lelaki berbangsa india . haha . akuh tak kesah . akuh duduk aja . nak belajar lah weyh . tak kesah duduk sblah sape pun . ngee~ lpas tuh , ada pulak seorg jejaka masuk dlam kelas dgan bwak byak byak ketas . rupa rupanya dia adalah lecturer . sumpa lecturer nie kacak . haha . mata akuh tak berkelip tgok muka dia je tao . lalala . kacak , hensem , macho , sasa , sume ade lah . haha . tapi sayangnya dia bukan lecturer sbnar akuh . dia just menggantikan lecturer akuh yg sbnar . lecturer akuh tak dtang sbb ade hal lain . baru first day tak dtang . ape saja . haha . tapi takpelah . akuh amik peluang nie utk tatap puas puas muka dia yg hensem gila tuh . haha . lepas nie dah tak bole tgok slalu sbb tak tao dia mengajar kat kelas mana . hehe .


smile :)

20090522

KOLEJ BARU - SEGI COLLEGE SUBANG JAYA !!!!!

hari nie merupakan hari pertama akuh ada kat kolej baru . before nie akuh study kat unikl kl . amik course diploma in multimedia . tapi ianya bertahan satu tahun saja . akuh benti kat unikl kl sbb akuh tak bole nak bwak dah dgan course mutimedia tuh . tuh yg akuh trus benti . haha .


tanggal 22.0509 , hari jumaat , tepat jam 9.00pagi akuh dftar kat kolej baru iaitu segi college subang jaya in course diploma in photography . dtang dtang trus jelah dftar . biaselah kalo dah ramai sgat pelajar baru masuk mesti ada masalah . masalah yg akuh hadapi (ayat skema) nama akuh takde dlam list pelajar pelajar yg nak stay kat hostel . akuh agak pelik lah kan . before nie akuh ade ckap yg akuh nak stay kat hostel tp nama akuh pulak takde dlam list . mmg bengang aja lah . haha . tapi miss mani (wanita yg jaga bahagian hostel) suruh akuh gi orentasi dulu . afta that baru dia uruskan . sbb dia ckap orentasi lagi penting . haha .


so , akuh pun trus gi orentasi . masa masuk bilik ceramah tuh sumpa otak akuh asyik pikir takut nak masuk kolej baru . biase lah segi college weyhhh !!! sumenya high class okay . akuh nie hanya manusia kampung . haha (yg gatal gi apply segi college buat apa . haha ) . tp takpe .akuh pkir sume manusia sama aja . nak belajar lah . takde beza . kan ? kan ? kan ? haha . dah nama pun orentasi . telinga pun kena ready lah nak dgar dgar ceramah bagai . ceramah pasal course yg akuh amik , pasal peraturan peraturan kat kolej , sume sume lah . tp yg best sbb ade sikit aktiviti hiburan lah . senior senior yg guide kteorg utk main satu game nie .


kteorg kena duduk dlam group . dlam group tuh kena lah berkenalan sume . dah knal knal kteorg pun start main game . game dia agak bodo tp enjoy aja . just nak have fun aja . haha . lpas dah best best main game tuh , kena pulak smbung balik dgar ceramah . ceramah kedua nie sumpa akuh ckap mengantuk gila sbb ape ? sbb dia dah tgah hari . haha . lepas mkan pulak tuh . mata asyik nak tutp je . nasib baik akuh pkai lens . kalo tak dah smpai mekah dah mmpi aku ( haha . harap harap jadi kenyataan) . akhirnya tepat jam 4.00ptang ceramah pun habis . suka ja akuh . mlas nak duduk dgar ceramaha lama lama sgat . haha .


habis je ceramah akuh trus trun ground floor tanya pasal hostel aku . dia ckap dah bole check-in hari nie tapi beg beg baju akuh sume dlam keta family akuh . family akuh dah bwak balik beg baju akuh sume . so , akuh ckap dgan miss mani akuh check-in esok saja . miss mani pun ckap okaya aja . haha . so , akuh trus balik ruma family akuh dulu . lalala .


smile :)

20090519

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE-19 !!!!!

aiyoooo . lame sudah akuh tak update blog nie doe . dkat sebulan jugak lah . biase lah busy jelah . smpai takde masa nak update . sorry2 . mesti korang rindu kan nak baca blog akuh (yang tak rindu gi mampos lah sama kamo) . haha . blog kali nie akuh nak crita pasal smbutan bfday akuh yg ke 9belas . wpun tak semeriah pada tahun lepas tp akuh still hargai jasa dan pengorbanan family akuh and rakan rakan sengal kuh . haha .


akuh mulakan dgan kejutan dari family akuh dulu yep . tepat jam 12 malam 13.05.2009 , akuh hanya dpat mesej ucapan selamat hari lahir dari mak akuh sorang je . dari bapak , akak , abg ipar and abg akuh tak dpat langsung . mula2 akuh pkir dorang lupa or saje nak buat kejutan . tapi bila bgun pagi akuh tengok fhone takde jugak mesej ucapan dari dorang . masa tuh mulalah mata akuh bergelinang dgan air sbb sedih sgat2 sbb family akuh sendirik tak wish kat akuh . sumpa sedih lah . kalo korang kat tmpat akuh msti korang rase yg sama (kalo korang takde perasaan mmg bodoh) . haha . pastuh akuh bgon2 je dari tido tgok sume org takde kat ruma dah . akuh tak tahu dorang merempat mana tah . akuh pun mlas nak msej dorang tanya dkat ape sume . akuh pun terus siap2 sume gerak kuar dgan mmber akuh yg alen . sbb dorang pun plan nak kuar dgan akuh . (sambung crita nie kejap lgik yep) .


ari bfday akuh nie jugak kwan2 akuh (leah , man , ciwa , lynn) ajak lepak kat mid valley . saje je dorang ajak2 nak lepak . lgik pun akuh dah lame tak lepak dgan dorang . kami just jalan jalan je kat mid tuh . takde buat ape pun . mula mula leah nak lyan muvie tp akuh plak takde mood sbb still memikirkan ape yg family akuh dah buat dkat akuh . hehe . sorry yunk takpat layan muvie dgan korang :( next time kita kuar kita layan sume muvie yg ade keyh . haha . lepas dah lepak2 tuh akuh pun tros blk sbb TAK ADA MOOD LAH WEYH ! balik balik je kat ruma akuh tgok kat luar ruma dah macam ade kucing baru lepas bergaduh . berselerak dpan ruma akuh . surat kabar sume dah berterabur . dlam ahti akuh ckap abis lah akuh nak kena kemas ruma mlam nie . penat nak mmpos . dah lah takde mood . setannnnnnnnnnnnn ! akuh mlas nak pkir and kemas akuh tros masuk kat ruma .


akuh dah masuk dlam ruma tgok takde org . tapi akuh tgok tiolet punya pintu tertutup . pelik ! kalo takde org macam mana pintu tandas bole tertutup ? akuh try bukak tak bole . akuh dah takot dah . buat buat ade org pecah masuk ruma ke . sumpa kejie . last last akuh dgar suara org tgah nyanyi lagu HAPPY BIRTHDAY . dr situh akuh dah mula menjerit satu ruma . akuh dah mula maki maki kakak dgan abg akuh . rupa rupanya dorang tgah duduk dlam toilet tuh nak siap siap kan kek . sumpa babik . busuk kek akuh lah weyh . haha . mak and ayah akuh pandai pulak dok berasmaradana dlam bilik . buat buat tak tahu . kuar kuar bilik buat buat terkejut pulak nape menjerit jerit . poyo gila parents akuh . hahaha . jahat ouhh dorang sume . geram je . dah lah tgah kecewa sbb dorang tak wish . last last kena kejutan macam ape je . tapi sumpa akuh hargai sgat sgat . susah weyh nak dpat family mcam nie . wpun kami adik bradek slalu gaduh tp kasih sayang tetap wujud antara satu sama lain (kejie ja ayat) . haha . byak jugak lah hadiah akuh dpat . teddy bear , baju , kasut , tp yg paling akuh suka skali hadiah seluar dalam dari kwan kolej lama akuh . tp akuh tak tahu sape sbb tak tulis nama dia tp akuh tao dari kwan kolej akuh . sumpa lahanat . macam tao tao je akuh memerlukan seluar dlam yg byak . haha .


papepon , akuh hargai sgat sgat lah atas ucpan korang sume . terutama dkat family akuh . 1st time akuh mkan kek busuk . haha . entah entah dorang buat sendiri kek tuh dlam toilet . dah puas berak lpas tuh buat jadi kek kan . haha . gurau gurau aja . lalala . nwy , terima kasih lah sayan sayang kuh sume . muahxmuahxmuahx :)


smile :)