20090519

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE-19 !!!!!

aiyoooo . lame sudah akuh tak update blog nie doe . dkat sebulan jugak lah . biase lah busy jelah . smpai takde masa nak update . sorry2 . mesti korang rindu kan nak baca blog akuh (yang tak rindu gi mampos lah sama kamo) . haha . blog kali nie akuh nak crita pasal smbutan bfday akuh yg ke 9belas . wpun tak semeriah pada tahun lepas tp akuh still hargai jasa dan pengorbanan family akuh and rakan rakan sengal kuh . haha .


akuh mulakan dgan kejutan dari family akuh dulu yep . tepat jam 12 malam 13.05.2009 , akuh hanya dpat mesej ucapan selamat hari lahir dari mak akuh sorang je . dari bapak , akak , abg ipar and abg akuh tak dpat langsung . mula2 akuh pkir dorang lupa or saje nak buat kejutan . tapi bila bgun pagi akuh tengok fhone takde jugak mesej ucapan dari dorang . masa tuh mulalah mata akuh bergelinang dgan air sbb sedih sgat2 sbb family akuh sendirik tak wish kat akuh . sumpa sedih lah . kalo korang kat tmpat akuh msti korang rase yg sama (kalo korang takde perasaan mmg bodoh) . haha . pastuh akuh bgon2 je dari tido tgok sume org takde kat ruma dah . akuh tak tahu dorang merempat mana tah . akuh pun mlas nak msej dorang tanya dkat ape sume . akuh pun terus siap2 sume gerak kuar dgan mmber akuh yg alen . sbb dorang pun plan nak kuar dgan akuh . (sambung crita nie kejap lgik yep) .


ari bfday akuh nie jugak kwan2 akuh (leah , man , ciwa , lynn) ajak lepak kat mid valley . saje je dorang ajak2 nak lepak . lgik pun akuh dah lame tak lepak dgan dorang . kami just jalan jalan je kat mid tuh . takde buat ape pun . mula mula leah nak lyan muvie tp akuh plak takde mood sbb still memikirkan ape yg family akuh dah buat dkat akuh . hehe . sorry yunk takpat layan muvie dgan korang :( next time kita kuar kita layan sume muvie yg ade keyh . haha . lepas dah lepak2 tuh akuh pun tros blk sbb TAK ADA MOOD LAH WEYH ! balik balik je kat ruma akuh tgok kat luar ruma dah macam ade kucing baru lepas bergaduh . berselerak dpan ruma akuh . surat kabar sume dah berterabur . dlam ahti akuh ckap abis lah akuh nak kena kemas ruma mlam nie . penat nak mmpos . dah lah takde mood . setannnnnnnnnnnnn ! akuh mlas nak pkir and kemas akuh tros masuk kat ruma .


akuh dah masuk dlam ruma tgok takde org . tapi akuh tgok tiolet punya pintu tertutup . pelik ! kalo takde org macam mana pintu tandas bole tertutup ? akuh try bukak tak bole . akuh dah takot dah . buat buat ade org pecah masuk ruma ke . sumpa kejie . last last akuh dgar suara org tgah nyanyi lagu HAPPY BIRTHDAY . dr situh akuh dah mula menjerit satu ruma . akuh dah mula maki maki kakak dgan abg akuh . rupa rupanya dorang tgah duduk dlam toilet tuh nak siap siap kan kek . sumpa babik . busuk kek akuh lah weyh . haha . mak and ayah akuh pandai pulak dok berasmaradana dlam bilik . buat buat tak tahu . kuar kuar bilik buat buat terkejut pulak nape menjerit jerit . poyo gila parents akuh . hahaha . jahat ouhh dorang sume . geram je . dah lah tgah kecewa sbb dorang tak wish . last last kena kejutan macam ape je . tapi sumpa akuh hargai sgat sgat . susah weyh nak dpat family mcam nie . wpun kami adik bradek slalu gaduh tp kasih sayang tetap wujud antara satu sama lain (kejie ja ayat) . haha . byak jugak lah hadiah akuh dpat . teddy bear , baju , kasut , tp yg paling akuh suka skali hadiah seluar dalam dari kwan kolej lama akuh . tp akuh tak tahu sape sbb tak tulis nama dia tp akuh tao dari kwan kolej akuh . sumpa lahanat . macam tao tao je akuh memerlukan seluar dlam yg byak . haha .


papepon , akuh hargai sgat sgat lah atas ucpan korang sume . terutama dkat family akuh . 1st time akuh mkan kek busuk . haha . entah entah dorang buat sendiri kek tuh dlam toilet . dah puas berak lpas tuh buat jadi kek kan . haha . gurau gurau aja . lalala . nwy , terima kasih lah sayan sayang kuh sume . muahxmuahxmuahx :)


smile :)

No comments:

Post a Comment