20090522

KOLEJ BARU - SEGI COLLEGE SUBANG JAYA !!!!!

hari nie merupakan hari pertama akuh ada kat kolej baru . before nie akuh study kat unikl kl . amik course diploma in multimedia . tapi ianya bertahan satu tahun saja . akuh benti kat unikl kl sbb akuh tak bole nak bwak dah dgan course mutimedia tuh . tuh yg akuh trus benti . haha .


tanggal 22.0509 , hari jumaat , tepat jam 9.00pagi akuh dftar kat kolej baru iaitu segi college subang jaya in course diploma in photography . dtang dtang trus jelah dftar . biaselah kalo dah ramai sgat pelajar baru masuk mesti ada masalah . masalah yg akuh hadapi (ayat skema) nama akuh takde dlam list pelajar pelajar yg nak stay kat hostel . akuh agak pelik lah kan . before nie akuh ade ckap yg akuh nak stay kat hostel tp nama akuh pulak takde dlam list . mmg bengang aja lah . haha . tapi miss mani (wanita yg jaga bahagian hostel) suruh akuh gi orentasi dulu . afta that baru dia uruskan . sbb dia ckap orentasi lagi penting . haha .


so , akuh pun trus gi orentasi . masa masuk bilik ceramah tuh sumpa otak akuh asyik pikir takut nak masuk kolej baru . biase lah segi college weyhhh !!! sumenya high class okay . akuh nie hanya manusia kampung . haha (yg gatal gi apply segi college buat apa . haha ) . tp takpe .akuh pkir sume manusia sama aja . nak belajar lah . takde beza . kan ? kan ? kan ? haha . dah nama pun orentasi . telinga pun kena ready lah nak dgar dgar ceramah bagai . ceramah pasal course yg akuh amik , pasal peraturan peraturan kat kolej , sume sume lah . tp yg best sbb ade sikit aktiviti hiburan lah . senior senior yg guide kteorg utk main satu game nie .


kteorg kena duduk dlam group . dlam group tuh kena lah berkenalan sume . dah knal knal kteorg pun start main game . game dia agak bodo tp enjoy aja . just nak have fun aja . haha . lpas dah best best main game tuh , kena pulak smbung balik dgar ceramah . ceramah kedua nie sumpa akuh ckap mengantuk gila sbb ape ? sbb dia dah tgah hari . haha . lepas mkan pulak tuh . mata asyik nak tutp je . nasib baik akuh pkai lens . kalo tak dah smpai mekah dah mmpi aku ( haha . harap harap jadi kenyataan) . akhirnya tepat jam 4.00ptang ceramah pun habis . suka ja akuh . mlas nak duduk dgar ceramaha lama lama sgat . haha .


habis je ceramah akuh trus trun ground floor tanya pasal hostel aku . dia ckap dah bole check-in hari nie tapi beg beg baju akuh sume dlam keta family akuh . family akuh dah bwak balik beg baju akuh sume . so , akuh ckap dgan miss mani akuh check-in esok saja . miss mani pun ckap okaya aja . haha . so , akuh trus balik ruma family akuh dulu . lalala .


smile :)

No comments:

Post a Comment