20091016

SEMUANYA TINGGAL KENANGAN !!!!!

-dekat skola ade salesman jual buku cerita.
hari nie bagi list , esok mintak duit kat mak , nak beli walaupun cerita buku tu dah tau . salesman susu pon camtu gak .


-dekat library , budak budak mmg baca buku tapi just tengok gamba je . bile ade program Nilam , sebok semua nak pinjam buku .


-RMT dekat skola makan tak best , tapi yg berduit pon join RMT , tak phm .


-pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg , pastu ade sharpener kat tgh2 die .


-main lwn pemadam , syg nak guna utk padam . padahal itu fungsi sbnr , utk padam !


-pakai pembaris yg bergerigi , kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu .


-cikgu pakai pembaris kuning pjg . ade pemegang kat tgh2 tp tak penah nmpk cikgu pegang pon kat situ .


-bulu ayam jadi ramping sbb sering dijadikan rotan .


-time pendidikan seni , lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh . ade gak buat anyaman pakai kertas warna , kolaj
la , ape la .


-main game 2D . super contra , super mario , street fighter , sume pakai tape .


-jam tgn Boy London jd idaman , sbb bole tukar2 kaler ikut suhu n cuaca .


-takut BCG tp lepas inject poyo la pulak .


-balik skola beli JoJo xpon Dendang . Tora pon best gak . Beli semata2 nak mainan , coklat die x mkn pon .


-kasut berlampu kat tapak , yg iklan die kat tV bole tembak alien tu .


-siri kartun ; power rangers , ultraman , transformers , ninja turtles , Thundercats , maskman , Gaban dan mcm lagi .


**jgn lupe sume ni .
sbb zaman skrg budak2 tak smpt lyn bende2 ni .
kite akan sentiasa berubah ,
cume asal-usul kite yg permanent.
hhehe (:
nie lah baru zaman kita kawan kawan
haha ,
ada same tak ? hee (:


8 comments:

  1. huhuhuhu
    sedey plak bce entri ko neh
    m'ingtkn aku pd zaman kanak2 aku
    huhuhu
    dlu aku lyn big bad beattleborg, ala2 powere rangers gak la
    ahahahahaha
    :p

    ReplyDelete
  2. haha . jgan lah sedih . aku pon teringat jugak zaman skola2 dolo .

    ReplyDelete
  3. rindu nak main balink siper ramai2
    main galah panjang
    main kat parit@sungai
    main nyorok2
    balik sekola ramai2
    lumba2 basikal
    n paling rindu pada mereka yang dah takde

    tolong putarkan masa kembali plesh ;(

    ReplyDelete
  4. uwawawawawawawa . kan yunk ! sumpa rindu gila time2 mcm tuh and permainan tuh sume ): hidup harus diteruskan lah yunk ):

    ReplyDelete
  5. 3ngat zaman mude2 dlu..
    btw... zaman kanak2 skunk dh x macam dlu lagi...
    keep de nice memory..

    ReplyDelete
  6. yup....
    memories remind me..
    OMGGGG, sudah tua aja rasa. WTH :(

    ReplyDelete