20100228

KESEDIHAN MELANDA !!!!!

harinie zarul dah nak balik melaka . sedih gila babe ! sumpa rindu die lepas nie . hahahaha . gedik ! =) bus die pukul 1tgah hari . pukul 10 cmtuh dah bangun . then kejutkan zarul suruh siap siap skali . sbb nak naik train . malas mao bwak keta gi pudu tuh . konpom konpom jem sbb weekends . sedangkan kat LRT STAR pun dah sesak org nak gi tgok JOM HEBOH . hahaha . smpai je pudu ingat nak makan tp tak jadi sbb bus zarul dah nak smpai . tapi takpelah . lagipon b4 kuar ruma tadi dah makan nasi lemak . hahaha . kejap je lapa =) zarul naik je bus aku trus balik ruma melayan perasaan sorang sorang . hahaha . then die mesej dlam bus lapo . siannye lah kat die =( aku pon ckap smpai je melaka sentral trus mkan . serba salah pulak aku rase =(


20100227

NADIKU !!!!!

hari nie bangun bangun dari tido trus tgok muke zarul . heee =) tak pernah pernah tgok muke org asing dlam ruma aku . org asing ke ? ngeee ~ plan ingat nak kuar kl dgan zarul but dah tido ruma jaoh sgat dari kl , mlas pulak nak kuar . so , kami menghabiskan masa diruma saje . gggrrrrr ~ hahahaha . kiteorg dok dlam bilik , terkuarlah cite cite yang tak sepatutnye diceritakan . tak perlulah bagitao ape yang kami ceritakan . hahaha . malu je tao =P dlam dok borak borak tuh , aku dpat lagu baru dari zarul . yeaaayyyy ! mat jiwang bagi lagu baru lagi kat aku . b4 nie die tujukan lagu ROCKET-YUNA , JANGAN PERNAH BERUBAH-ST12 , MENGENANGMU-KERIS PATIH dgan lagu MERINDUKANMU-DMASIV kat aku . kali ni die bagi lagu NADIKU-OST TARI TIRANA . mmg sedap gila lagu tuh . hahaha . layan babe ! lepas nie korang pon bole lah join dgar skali . hahaha . then dlam pukul 6petang mcm tuh , aku , mama , abg ngah , zarul , mak busu and fiza gerak blk ruma kl kejap . sbb nak amik baju mama dgan ubat babah . plan ingat nak balik hari sbtu jugak . but tak jadi . nak blk kl hari ahad . tido lagi semalam kat ruma rawang . heee =) lepas blk ruma amik baju sume , mak busu aku ajak gi jaya jusco setiawangsa . die pon bukan main shopink sakan . wpon kat jusco tuh takde ape yang menarik bagi aku . hahaha . dah alang alang balik ruma kl uh , then hari sbtu kat ruma kl ade pasar malam pulak , mmg trus gi pasar malam lah utk mkan mlam nnti . best je dpat gi pasar malam ramai ramai dgan family sume . heee =)


gamba bawah nie sbnarnye aku nak buang air minuman tuh .
tapi tgah tgok line clear ke tak .
sbb org DBKL ade kat sebelah sane .
hahaha .
kang tak pasal pasal kena denda pulak .
last last aku buang jugak =)




20100226

CUKUR JAMBUL 'NUR FAREESA ALEESYA BINTI FETRY' !!!!!

hari nie pukul 8 pagi aku dah bangun . aiyooo , waktu tidurrrku suda diganggu . mmg memeningkan kepala aku bangun pagi pagi . pagi pagi dah teman mama gi pasar utk ready readykan barang utk masak . masak bukan utk org ramai pon . just utk family family terdekat yang dtg nak tolong tolong utk majlis cukur jambul nnti . lepas blk pasar aku trus gi dewan tempat majlis cukur jambul uh . aku kemas kemaskan dewan lah pulak dgan abg aku and abg ipar . lepas dah kemas kemas dewan , aku balik ruma mandi sume . dok syok tgah mandi , zarul pulak text aku die dah smpai kat pudu . ehem ehem . hahaha . sgat cepat die smpai kat pudu kan . bus die dari melaka bergerak pukul 10 . so , lepas madi aku trus siap siap amik die kat pudu . then blk ruma . smpai smpai ruma , babah aku pulak suruh amik pak ngah aku kat pudu jugak . aiyoooo . smlam babah ckap nak amik sendiri pak ngah . nie aku pulak . sakit je hati . padahal aku baru blk dari pudu . tak ckap awal awal . kalo tak bole tggu kat pudu tuh . bukan babah aku tak bole amik sendiri . keta ade . urmmm . takpelah . best jugak jalan jalan naik keta dgan zarul . takyah buat keja kat dewan tuh . lalalala =) lepas amik pak ngah aku , trus blk ruma . aku pon rehat rehat . sbb kepenatan sgat sgat . kang malam tak bermaya pulak time majlis uh . hahaha . so , hari pun dah malam . tepat pukul 8.12malam , MAJLIS CUKUR JAMBUL NUR FAREESA ALEESYA BINTI FETRY bermula . majlis dimulakan dgan marhaban . masa marhaban tuh baru lah jambul aleesya dicukur . hahaha . btol ke ayat aku . entahah . belasah je =) then , b4 makan , ade skit doa selamat . lepas doa selamat makannnnnn ! hahahaha .


majlis pun selesai dekat pukul satu pagi mcm tuh . then ingat nak kemas dewan mlam tuh jugak tp sume dah kepenatan . mule mule plan aku , zarul , kakak aku , abg ipar and family abg ipar aku mao tido ruma rawang . ruma kakak and abg ipar aku . tp family abg ipar aku pulak tak jadi nak tido sane . so , family aku sume , zarul dgan pak ngah and mak busu aku yang tido rawang . so , around pukul dua pagi baru gerak blk rawang . dgan mata sume tgah mengantuk . pukul tiga lebih baru smpai ruma rawang . smpai smpai trus tidoooo smpai lah ke pagi . hahaha =)
MEMANDU TANPA 'P' !!!!!

yeayyyyyy !
aku dah tamat lesen 'P' .
hahahaha =)
bangga gila .



20100222

SALAM TAKZIAH !!!!!

salam takziah kepada kawan baik ku CIWA AND PIJAH SEKERLUARGA ,
atas perginya adik tersayang mereka ke rahmatullah =(
PADA : 22/02/2010 - ISNIN
semoga rohnya dicucuri rahmat .
AL-FATIHAH !


20100220

MARI BERMAIN PASIR !!!!!

dah takde keja dan aktivit sbnarnye .
sbb uh lah kiteorg buat keja n
ie .
hahaha .
AKU , AYU and RENA kanak kan
ak ribena =)


SEBELUM !


SELEPAS !

sorry , gamba saye je .
ayu dgan rena punye takde .
sbb nie pon aku copy and paste je .
ayat paling ringkas ,
blog aku gamba aku lah .
tak gitu ayu dgan rena ?
hahaha =)



20100216

CINA KEPARAT HARAM LANCAU !!!!!

sialllllllllllllllllllllllllll . sakit hati lah aku kalo keja mcm nie . sume org nak kenakan aku je . mcm nie sebenarnye . hari jumaat (12.02.2010) and sabtu (13.02.2010) , aku saje lah reka cerita , aku ckap kat supervisor aku yang kaki aku nie patah . terpaksa masuk HKL sbb dokter tahan duduk wad . okay fine lah ! die pon ckap if dah okay nnti just dtg keja bwaklah surat mc ape sume kejadah uh . okay settle satu problem ! ahad (14.02.2010) and isnin (15.02.2010) , CUTI TAHUN BARU CINA . hari nie selasa (16.02.2010) , aku dpat call dari GOGGLES yang suruh aku dtg keja . aku tipu lagi ! aku ckap dokter suruh aku rehat sebulan sbb kaki aku tak baik lagi . then dorang ckap aku tipu . hahahahahahahahahaha . mmg btol aku tipu but aku nak tgok ape reaksi supervisor cilake aku tuh . then aku mlas layan aku trus letak fon call die . aku trus call bos aku ckap aku nak benti keja . bos aku terkejut beruk nokkkk ! die ckap kenapa aku tiba tiba nak benti pulak . second problems muncul yee =) si cina lahanat kapir sundal tak siap tuh , tak bagitao pon kat bos aku yang aku 'patah kaki' . die tak infom pon kat bos aku yang aku dlam mood 'mc' . mane tak mcm cilake perangai . yes ! aku tipu tapi , aku tipu tuh just nak tgok ape supervisor aku tuh buat . rupe rupenye die lagi nak buruk buruk kan pasal aku . die cite kat bos aku yang aku ponteng keja . die call aku tak angkat fon . mmg sial btol pompuan cina lobos sorang nie . mmpos kao aku dtg GOGGLES nnti , aku rembat kao dgan pintu stor yang keras dan tebal uh . babi hanjing arrr . aku tak tension sbb salah aku jugak . aku buat nie sume sbb nak tgok ape betina bodoh uh nak buat kat aku . last last aku cite kat bos aku perkara sebenar . then bos aku pon paham yang aku menipu . then aku mintak kat bos aku yang aku nak benti . mule mule die tak bagi . sbb aku kan pekerja berwawasan , berdedikasi . satu je aku ckap kat die . if die nak aku keja kat GOGGLES uh balik , aku nak betina cina sial keparat haram jadah lancau uh berambus dari situ . if tak aku tak nak keja balik . then die ckap tak bole lah mcm tuh . so , kalo tak bole mcm tuh . aku lah terpaksa undur diri . daripada aku dok pkir masalah kat tempat keja , buat wujudkan kedut kat muke je mcm betina sundal uh , baik aku benti je . mlas nak pkir sume tuh . so , bos aku pon lepaskan je aku dari GOGGLES . yeayyyy ! plus ! bos aku byar gaji aku utk 2 bulan okayyyy . walaupun aku keja tak smpai sebulan . hahahahaha . tuh lah untungnye jadi org yang pasang niat nak buat keja dgan baik . if niat baik pasti ade ganjarannye . harap harap betina cilake tuh mmpos lah cpat cpat . menyampah lah aku tgok die . tgok die ? ooopppsss tidakkkkk ! aku tak kan tgok muke kao lagi pompuan tua . hahahahaha . so , pada selasa (16.02.2010) , aku BERHENTI KERJA di GOGGLES SUNWAY PIRAMID . genap sebulan aku keja . hee . bye bye !


KEPADA FATIMAH AYU DIANA BINTI RAMLY :
ayu , please kuat semangat yee . fit paham perasaan ayu time nak break off uh . mmg tersgatlah perit dan pedih . but ayu kena ingat . kwan kwan ayu masih ade dgan ayu . fit , adan , rena , man , tbee and ika akan sentiasa ada dgan ayu . biarlah dgan faiz uh . kalo die tak sayang ayu die tak bole nak paksa diri die . but , kteorg kwan kwan masih sayangkan ayu . takmao nanis nanis yee busuk . hahaha . sayang ayu sgat sgat . be strong yeahhh . loveyoulahayu . muaahhhh . phewittttttt ! singleee =) mama ! cari calon tok ayu cpat . yang penting mama . nak lelaki STRAIGHT okay ! bukan bengkok mcm kao . hahahaha =) cari tok aku skali . lurus bengkok ? sume aku sapu . hahaha . gggrrrr ~


20100214

KONSERT SATU SUARA !!!!!



ape yang bole aku cakap pasal konsert ini adalah :
SUPERB !
AIZAT SUPERB !
FAIZAL TAHIR SUPERB !
DATO' SITI NURHALIZA SUPERB !
konsert nie tersgatlah best .
sakit tekak aku menjerit sbb sume lagu dorg buat jadikan rock .
hahaha .
mmg hebatttttttttttttttttttttttttttttt !




20100208

TEKANAN PERASAAN !!!!!

memulakan pagi isnin yang indah dgan menanatp muke ibuku yang suci sekali lagi . hee =) hari nie mama dtg ruma sewa aku lagi . sbb ape ? smlam dah amik baju utk kotor utk dibasuh . so , hari hantar pulak baju yang sudah siap dibasuh itu . hahaha . baik kan mama i . lalala =D hari nie pon mama bwak nasi . sekali lagi nasi ! haha . hari nie lauk favourite aku lagi . tomyam . oyeahhh =) i love it . hahaha . then lepas makan mama hantar aku gi keja . entahlah . aku rase mood hari nie malas gila nak gi keja . tak tao knpe . tapi terpaksa gi jugak . sbb byak stok baju baru dah smpai kat kedai tuh . so kena kemas kemas kan kedai . smpai smpai je kedai aku dah kena panggil dgan bos . trus trus panggil aku kan . aku rilex je . tak suke lah gelabah gelabah nie . bos jumpe aku just nak bagitao and tanye aku btol ke ape yang supervisor aku dah report kat die . supervisor aku nie cina . cina lahanat kapir sundal tak sedar diri . amik kao ! die nie dengki dgan aku . sbb aku nie kan pekerja yang berwawasan . so , orang mcm aku nie haruslah ade yang setan setan nak dengki kan . lahanat hanjing punye betina cina . knpe aku angin and marah kat die ? ade ke dgan keistimewaan mulut yang tuhan dah bagi kat die , die bole report and buruk buruk kan pasal aku kat bos . die ckap aku tak buat keja . bila customer masuk kedai aku tak serve . tak sundal ke perangai supervisor lahanat sorang nie ? sial je perangai . bikin waa angin je okay =) ikuti perbicaraan aku dgan bos aku (takde edit sepatah haram pon okay . just aku gune short form jelah dlam tulisan) .

BOS : selamat tgah hari . saye semalam ade dpat report dari 'A' (superdupervisor sundal ) yang die bgtao pasal awak tak buat kerja dan tak penah nak serve customer . btol ke ?

PEKERJA BERWAWASAN : die buat report ? berani pompuan tuh buat report pasal saye . no lah bos . saye bukan nak ckap saye nie bagus ke ape . tp saye rase saye mmg bagus lah dari die . die ckap saye tak pernah serve customer ? TAK PERNAH ? ohh damn ! kalo saye tak pernah nak serve customer , tak kan target yang bos buat utk sales hari hari bole capai . kalo saye tak serve mmg tak kan cpai target sales tuh . nak harap die serve customer ? HARAM ! asyik dok mengangkang je kat dlam stor .

BOS : tp knpe die buat report ckap kamu tak serve customer ?

PEKERJA BERWAWASAN : hahaha . biase lah . mane mane ade je org yang dengki dgan kite . sbnarnye die tuh yang tak serve customer . SEBENARNYA ! die hanya serve customer bile bos dtg je . bila bos tak dtg die duduk kat counter cashier , dok dpan komputer layan intenet . bile bos dtg baru die terhegeh hegeh nak serve . saye malas lah nak ckap pjang . and mlas nak pkir perkara perkara yang tak masuk akal saye nie . ape kate bos tgok je CCTV mase bos dtg kedai and mase bos tak dtg kedai . ape die buat time tuh . okay ? deal ?

BOS : okay okay . nnti saye akan tgok . pesan saye . awak keja lah elok elok okay . bagi maju sikit ini kedai . okay .

PEKERJA BERWAWASAN : okay bos !

aku sebenarnye nak mencarut je depan bos aku pasal si sundal tuh . tapi aku cover cover . explanation aku senang je kat bos aku . TGOK CCTV . ape guna ade CCTV kalo tak tgok pergerakan pekerja pekerja and kawansan kedai . bos dgan supervisor same je sbnarnye . BODOH ! TENSIONNNN AKU LAHH !


20100207

KELAPARAN !!!!!

yeayyyyy . i love my mummy ! hari nie hari ahad . hahaha . mama dtg ruma sewa aku . sbb ape ? sbb nak amik baju baju kotor aku . hahaha . sorry . aku malas basuh tangan . and kat ruma sewa aku takde washing machine . hahaha . so , malas anta dobi , mao save duit plus malas mao basuh guna tgan , mama pon dgan baik hati dtg amik baju . jasa seorang ibu tak dpat dibalas okay . sayang mama sangat sangat . mama dtg bukan just drive and dgan tgan kosong okay . mama bwak nasi . OMG ! aku dah mcm org asli yang tak penah jumpe nasi . sudah sebulan tak mkan nasi . nak diet katenye . hahaha . tapi ade lah perubahan aku tak mkan nasi . but kali nie kena makan . sbb special mak aku bwak tao . lauk favourite aku . beef steak . ohh damn ! i love it . dah makan makan sume mama pon hantar aku gi keja . hee . thanks mama . really really appreciate it okay =)


20100201

LUAHAN PERASAAN !!!!!

utk entry kali nie , aku just nak luahkan ape yang aku rase lah . ape yang aku tak puas hati . tak kesah lah kat sape pon . sama ada korg terkena atau korg yang buat benda nie . aku tak tao lah knpa bile kite hidup senang , mesti ade je org nak dtg mengendeng . means nak dekat dgan kite . nak pinjam duit kite lah . ape lah . tapi bile kite susah and memerlukan org org tertentu utk tolong , mampos haram ade yang nak tolong . knpe ek manusia mcm tuh ? takde hati perut ke ? tak berperikemanusiaan ke ? aku bukan nak ckap aku nie baik or perfect lah . but aku kalo aku ade rezeki lebih , if aku bole tolong org tuh aku akan sedaya upaya akan tolong . but aku bukan nak mengharapkan balasan ke ape . but time aku susah aku try mintak tolong sume melarikan diri . ape salah kite guna prinsip susah same susah , senang same senang . kan bagus utk kite jage relation kite as a friends . entah lah . aku pon tak bole nak ubah org mcm nie . die je yang bole ubah diri dan hidup die . just pesan aku , ingat ! hidup kite nie ibarat roda . kadang kadang kite kat atas , kadang kadang kite kat bawah . so rajin rajin lah tolong menolong sesama insan . kepada yang terasa aku nak ckap sorry lah eh . aku takde tulis name sape sape pon . if ko terasa bagus lah . atleast kao bole ubah kelemahan diri kao tuh eh . maybe kao dah termakan cili yang amat pedas kot =)