20100426

MELAKA , MELAKA , MELAKA (4) !!!!!

hari nie hari terakhir aku ade dgan zarul and aku stay melaka :( ptg jap lagi aku nak balik dah . sedih lah :(( dah tak dpat nak kuar jalan jalan dgan die dah . pagi pagi lagi dah bangun . then trus sarapan . lepas sarapan , abg zarul , abg ngah nak balik ruma die dah . dalam masa abg ngah nak masuk keta uh , zarul dgan kak fasha usik usik lah anak angah yang laki uh . dorang nak amik adik die . konon konon tak bagi adik die ikot skali balik ruma . hahaha . sumpa sayu je tgok reaksi muke die tgok adik die didokong oleh org lain . hahaha . siannn ! :((


then lepas angah dah balik , aku dgan zarul lepak ruma kak fasha . lepak lepak tgok tv . bosannnnnn . then zarul pulak terlepas ckap kat kak fasha nak gi pantai . saje nak jalan jalan and amik amik gamba . then kiteorg sume pon trus lah siap siap . aku pon mandi lah . dlam dok aku mandi , zarul pulak tgah sidai baju . heee . rajin je die kan :P then kak fasha pulak nak cepat . sbb nak amik anak die skola lah . zarul pulak tak sempat nak mandi . TAPI KAN , APE YANG AKU TERHARU SGAT SGAT . ZARUL DARI SEMALAM TIME KUAR NAK GI DATARAN PAHLAWAN DGAN MAHKOTA PARADE , DIE TAK TUKAR TUKAR BAJU PON . DIE DOK PKAI BAJU YANG SAME YANG AKU BELIKAN UTK BFDAY DIE . DARI TGAH HARI SEMALAM (25/04/2010) SMPAI AKU BALIK HARI NIE (26/04/2010) DIE ASYIK PAKAI BAJU TUH JE . AND DIE BAWAK SMPAI TIDO . WALAUPUN DIE TAK MANDI TAPI BADAN DIE TAK BERBAU PON . AKU SUKE CIUM BAU KETIAK DIE :)) AKU TERHARU SGAT SGAT . MAYBE DIE TAK PASAN OR WHAT TAPI AKU PASAN . MAYBE DIE BTOL BTOL APPRICIATE APE YANG AKU BUAT AND BAGI KAT DIE . THATS WHY LAH AKU SAYANG DIE SANGAT SANGAT . NAK NANGISSSSSSSSS ! :(( afta tuh , kiteorg trus gi pekan masjid tanah . tmpat perhentian bus . sbb aku nak balik suda . nak beli tiket balik . tak jadi nak gi pantai nak amik amik gamba . takpe lah . next time keyh wak :) masa menunjukkan jam 10.46 pagi time nak beli tiket uh . tiket pulak ade 11.30 pagi and 3.30 petang . aku ingat nak balik petang tp dah janji pulak dgan mangkuk hayon sundal cilake kiki uh nak kuar . hahaha . so terpaksa lah balik awal . kalo tak janji mmg aku stay lagi kat melaka selamanya . hahaha . afta dah beli tiket uh kak fasha ajak minum minum jap kat satu kedai ni . sbb kehausan :) kebetulan kat kedai uh ade jual kek . zarul pulak terhingin sgat nak makan kek . padahal semalam dah makan dah kek kan . hahaha . takpe lah . bfday boy kan . layan je :)


ZARUL SUAPKAN TIME NIE .
MALU JE DEPAN KAKAK DIE :)


then tepat kul 11.30 pagi aku pon naik bus . jam 11.34 pagi bus pon bergerak . sumpa aku tak tahan nak nangis . aku tahan jeee haaa . tapi tak bole sbb masa bus gerak , zarul trus lambai aku . trus air mata aku berguguran . cewahhhh . sedih doe . tak tao bile lagi nak jumpe die . takpe lah . atleast dpat spent time dgan die dihari lahir die pon aku dah happy . harap awak happy jugak yee . jage diri . saye sentiasa ingatkan awak :(

TAMATTTTTT !


20100425

MELAKA , MELAKA , MELAKA (3) !!!!

hari nie hari ketiga aku kat melaka . hehehe . pagi pagi lagi dah bangun . dah bangun uh aku dgan zarul lepak luar ruma . kat atas jalan raya . haha . saje bual bual kosong . bosan kannn :P


tapi lepas uh , bangun pagi lepas uh tido balik . haha . sebab penat tak hilang lagi :P afta bangun kali kedua baru trus makan . makan nasik goreng , mak zarul buat . heee . sedappppp ! siap tambah lagi tao :) makan pulak dgan telor separuh masak . pehhhh ! ngee ~ afta makan uh , zarul tgah tggu formen utk betulkan moto die . sbb jap lagi nak kauar gi town . nak jumpe zizannnnn . die nak sgat jumpe aku kan . dah lah nak join cari hantu haritu tak dpat . heee . dlam pukul 1 mcm uh , formen dtang btolkan moto zarul yang rosak uh . moto die rosak sbb ade ape pecah tah . aku pon tak tao . then die salahkan aku pulak sbb benda kecik uh pecah . sbb aku gemuk . hahaha . saye dah kurus okay :P


afta dah btol btol sume moto uh , aku dgan zarul pon siap siap lah . iron iron baju , iron iron rambot :P zarul pakai baju yang aku hadiahkan kat die :P ngee ~ suke je tao :) dah siap siap kiteorg pun trus gerak . sebelum gerak uh dah dgar bunyi guruh dah . mcam nak hojan . tapi panas . takpe lah redah jelahkan :) dah nak smpai kat dataran pahlawan , lagi bape bape minit , tetibe hujan pulak trun . so , terpaksa lah berteduh seketika yee . nasib lah hujan tak lebat sgat and tak lame .


lepas hujan reda sikit kiteorg truskan perjalanan ke dataran pahlawan . smpai je dataran , nak gi mahkota pulak sbb zarul haus nak minum . hehe . layan jelah bufday boy nie . and aku pon haus jugak sbnarnye :) tgah syok syok minum , zizan text ckap die pon dah smpai at mahkota . then trus lah jumpe die . mak datok ! tggi nak mampos si zizan nie . hahaha . aku ingat same je tggi dgan aku . skali hambik kao ! . hahaha . then kiteorg sume jalan jalan lah kat area area dataran . zizan and kawan kawan die nak gi makan . so , aku ckap gi lah makan . aku dgan zarul nak jalan jalan jap . afta makan text aku then kite posing posing . hahaha . tgah dok menunggu mesej dari zizan , aku dagn zarul dah posing awal awal dah . hahaha . dalam dok nak bergmbar uh , zarul pulak nak posing lompat lompat . byak gamba tak jadi . sbb die grak cpat sgat and aku tak dpat nak folo lompatan die . haha . tak dpat gamba lompat yang terbaek , tapi dpat seluar koyak dicelah kangkang yang terbaek . hahaha . tuh lah nak lompat sgatkan . dah lah kaki uh sakit . sian die :)


then , zizan pon text ckap die dah habis makan . so jumpe kat tgah tgah padang dataran sbb die nak posing posing . hahaha . tgok lah gamba bawah nie . aksi aksi dorang . pelik , memeningkan dan kelaka :)


afta dah bergmbar uh , sume nak balik . aku dgan zarul pon nak balik jugak . tapi last minit zarul ckap nak bawak aku gi satu tmpat nie b4 nak balik . hehe . aku tak ingatlah name tmpat uh . zarul ade ckap but aku lupe :( mmg best tmpat uh . sbb ade lagu lagu , and ade air pancut . air pancut uh memancut mengikut rentak lagu yang dimainkan uh . mmg best je tgok :) then aku dgan zarul pon sempat lah amik amik gamba . utk kenangan kiterog berdua :P


lepas uh , aku pulak tetibe terasa lapa . and teringin pulak nak makan nasi goreng daging merah . sbb teringat dulu zarul penah makan nasi goreng daging merah jugak . hahaha . then zarul bawak aku kat satu tempat nie . aku dgan zarul order makanan yang same . nasi goreng daging merah and air teh o ais limau . mmg sedap lah nasi goreng daging merah die . superb ! if dtang lagi bawak saye makan kat situ lagi yee awak :) then kiteorg due trus balik sbb dah kepenatan :(


ade lagi story kat melaka , melaka , melaka :)


20100424

MELAKA , MELAKA , MELAKA (2) !!!!!

hari nie pagi pagi lagi dah dikejutkan oleh kakak zarul , kak fasha . hahaha . awal gileeeeee kejot ! sbb kejot awal nak ajak gi ruma kakak ipar kak fasha . sbb ade buat kenduri . sbb uh nak dtg awal . tolong tolong lah kannn :) dgan muke tak mandi , badan bau hapak trus gi je ruma org tuh . haha . smpai smpai je kat ruma tuh trus gi mandi . ngee ~ dah wangeeee :) kat ruma tuh just tgok tgok je makcik makcik nak masak memasak . malas nak tolong sbb bukan keja aku pon . hahaha . aku dtang sebab nak memeriahkan je :P hehehe .


acara malam uh ade kenduri tahlil sikit , then makan :) i likeeeee ! sumpa hari nie byak gile aku makan . smapi dah tak larat nak makan . hahaha . tap
i terpakse sumbat jugak :) lepas je makan , aku dgan zarul tompang bilik kakak ipar kak fasha . sbb aku tak bape sihat sgat . tetibe je selsema datang menjelma :( zarul pulak bawak kek kukus yang kakak ipar kak fasha buat pagi tadi masuk dlam bilik . bwak masuk sepinggan pulak tuh . ingat sepotong due je . hahaha . sbb die teringin sgat nak makan . then kek tuh tggal due keping je . zarul takde keja . bosan kot die . hahaha . die amik kopok org dok bagi kat tetamu dtang bace tahlil uh . die kerat kerat buat huruf 'R' means ROY ZARUL dan 'F' means FITRI SHAFIQ . hahaha . takpe takpe . nnti saye suruh kakak saye buatkan utk awak keyh . sepesel :)


habis je kenduri uh , kiteorg trus lah balik . otw balik uh dlam keta . aku dgan zarul dok belakang . zarul mintak fon aku sbb nak dgar lagu . smbil dgar lagu uh tetibe die menitis kan air mata . aku tak tao lah kenapa . trus aku pegang tgan die . nak tenangkan hati dan perasaan die . jganlah nangis . saye kan ade dgan awak selamanya :P


ikuti lah part tiga melaka , melaka , melaka :)


20100423

MELAKA , MELAKA , MELAKA (1) !!!!!

yeayyyyyy ! akhirnye aku berjaya jugak melarikan diri ke melaka utk menyambut birthday dgan zarul . hahaha . punye lah happy hari nie . tak tao lah kenapa . sbb nak jumpe si die kot :P pagi pagi lagi aku dah bangun kejotkan kiki . haha . motip kejotkan die ? sbb nak suruh die hntar aku kat shah alam . tempat nak tggu bus . mule mule nak tggu bus kat bukit jalil but its like jaoh and kiki pulak sape suruh gi offer nak hntar aku . hahaha . padan muke kao sundal ! ngeee ~ smpai smpai je kat perhentian bus kat shah alam uh , aku trus beli tiket . tiket bus pukul 3.30petang . nasib ade bus awal . kalo tak dok melangok aku sorang sorang kat situ . si gile tuh pulak just hntar aku je . bukan nak teman smpai aku naik bus . haram jadah btol :) tepat pukul 3.30 petang aku pon naik bus . trus mesej zarul ckap aku dah naik bus . dlam bus dok mcam mcam aku pkir . hahaha . ngeee ~ smbil pkir smbil dgar lagu kat fon . smbil pkir , smbil dgar lagu kat fon trus lah terlelap sekejap . hahaha . aku terjaga sbb zarul text tanye dah smpai mane . risau die kan takot ape ape jadi kat aku :P akhirnye pukul 6.32 petang aku smpai kat melaka sentral . smpai je kat melaka sentral trus mesej zarul tanye kat mane . then die ckap tggu jap . die otw nak dtang amik . heee . tak sabarrrr nak jumpe die :) then mucul lah zarul yang hensem itu :P trus aku bagi hadiah kat die . dgan senyum senyum malu die pon amik jelah hadiah uh :) nak tgok hadiah die ke ? hahaha . jap yee , nak cite jap ! then kiteorg plan nak jalan jalan je kat dataran pahlawan and mahkota parade . sbb takde idea nak gi mane . aku pon bukannye tao sgat kawasan melaka nie . smpai je kat mahkota parade kiteorg lepak foodcourt sbab due due dah kehausan nak minum :) smbil dok minum minum uh , zarul pon bukak lah hadiah . and die pon sempat sempat posing dulu dgan hadiah die . hehehe .


dalam dok bukak bukak hadiah uh , aku dpat mesej dari zizan . die tanye aku dah smpai melaka ke . sbab die nak ajak aku gi cari hantu . hahaha . gile lah zizan . aku tanye zarul nak join ke cari hantu . zarul ckap okay je . then aku pon bagilah tao zizan ckap okay , aku join . afta that aku dgan zarul pon trus balik coz nak mandi mandi sume b4 nak join zizan mencari hantu :) b4 nak balik ruma , aku dgan zarul nak bergambar jap . lokasi kegemaran , cermin toilet :)


dlam perjalanan nak balik , atas moto . zarul tgah bwak moto , then lalu kat satu kawasan nie . tibe tibe aku terbau satu bauan yang sgat wangeeee . tetibeee ! mmg wangee sgat aku ckap dgan korang . then aku trus jerit kat telinga zarul "awak , wanginye bau nie". then die trus tepuk kaki aku . die ckap jgan tegur . aiyoooooo , trus bulu roma aku meremang nokkk ! aku tak tao kenapa . trusss naik bulu roma aku ketakutan . aku bukan ape . tak biase . so that aku trus jelah ckap kat zarul mcam uh . tak tao pulak kat laluan tempat uh keras . sumpa takot doe . then lagi bape kilometer nak smpai selekoh kat ruma zarul , tayar belakang moto die pulak pancit . hahahahahaha . nasib dah nak dekat smpai . kalo jaoh mampos . then die pon trus col kakak die suruh amik kat tempat moto pancit uh . then die suruh aku naik keta kakak die . zarul pulak bawak moto slow slow . tetibe pulak hujannn lebatttt ! kesian zarul kebasahan dalam kehujanan . padahal dekat je tmpat pancit uh dgan ruma . nak buat mcam mane . kuasa tuhan . and demi aku die sanggup kebasahan . tuh yang buat aku sayang sgat sgat kat die :P smpai ruma trus text zizan ckap tak jadi lah join nak cari hantu . first , sbb tayar moto pancit . second , hujan . and third , dah penat dah malam :P kiteorg pon trus tidoooooooooooooo !

bace lagi ye cite melaka , melaka , melaka part two :)