20100423

MELAKA , MELAKA , MELAKA (1) !!!!!

yeayyyyyy ! akhirnye aku berjaya jugak melarikan diri ke melaka utk menyambut birthday dgan zarul . hahaha . punye lah happy hari nie . tak tao lah kenapa . sbb nak jumpe si die kot :P pagi pagi lagi aku dah bangun kejotkan kiki . haha . motip kejotkan die ? sbb nak suruh die hntar aku kat shah alam . tempat nak tggu bus . mule mule nak tggu bus kat bukit jalil but its like jaoh and kiki pulak sape suruh gi offer nak hntar aku . hahaha . padan muke kao sundal ! ngeee ~ smpai smpai je kat perhentian bus kat shah alam uh , aku trus beli tiket . tiket bus pukul 3.30petang . nasib ade bus awal . kalo tak dok melangok aku sorang sorang kat situ . si gile tuh pulak just hntar aku je . bukan nak teman smpai aku naik bus . haram jadah btol :) tepat pukul 3.30 petang aku pon naik bus . trus mesej zarul ckap aku dah naik bus . dlam bus dok mcam mcam aku pkir . hahaha . ngeee ~ smbil pkir smbil dgar lagu kat fon . smbil pkir , smbil dgar lagu kat fon trus lah terlelap sekejap . hahaha . aku terjaga sbb zarul text tanye dah smpai mane . risau die kan takot ape ape jadi kat aku :P akhirnye pukul 6.32 petang aku smpai kat melaka sentral . smpai je kat melaka sentral trus mesej zarul tanye kat mane . then die ckap tggu jap . die otw nak dtang amik . heee . tak sabarrrr nak jumpe die :) then mucul lah zarul yang hensem itu :P trus aku bagi hadiah kat die . dgan senyum senyum malu die pon amik jelah hadiah uh :) nak tgok hadiah die ke ? hahaha . jap yee , nak cite jap ! then kiteorg plan nak jalan jalan je kat dataran pahlawan and mahkota parade . sbb takde idea nak gi mane . aku pon bukannye tao sgat kawasan melaka nie . smpai je kat mahkota parade kiteorg lepak foodcourt sbab due due dah kehausan nak minum :) smbil dok minum minum uh , zarul pon bukak lah hadiah . and die pon sempat sempat posing dulu dgan hadiah die . hehehe .


dalam dok bukak bukak hadiah uh , aku dpat mesej dari zizan . die tanye aku dah smpai melaka ke . sbab die nak ajak aku gi cari hantu . hahaha . gile lah zizan . aku tanye zarul nak join ke cari hantu . zarul ckap okay je . then aku pon bagilah tao zizan ckap okay , aku join . afta that aku dgan zarul pon trus balik coz nak mandi mandi sume b4 nak join zizan mencari hantu :) b4 nak balik ruma , aku dgan zarul nak bergambar jap . lokasi kegemaran , cermin toilet :)


dlam perjalanan nak balik , atas moto . zarul tgah bwak moto , then lalu kat satu kawasan nie . tibe tibe aku terbau satu bauan yang sgat wangeeee . tetibeee ! mmg wangee sgat aku ckap dgan korang . then aku trus jerit kat telinga zarul "awak , wanginye bau nie". then die trus tepuk kaki aku . die ckap jgan tegur . aiyoooooo , trus bulu roma aku meremang nokkk ! aku tak tao kenapa . trusss naik bulu roma aku ketakutan . aku bukan ape . tak biase . so that aku trus jelah ckap kat zarul mcam uh . tak tao pulak kat laluan tempat uh keras . sumpa takot doe . then lagi bape kilometer nak smpai selekoh kat ruma zarul , tayar belakang moto die pulak pancit . hahahahahaha . nasib dah nak dekat smpai . kalo jaoh mampos . then die pon trus col kakak die suruh amik kat tempat moto pancit uh . then die suruh aku naik keta kakak die . zarul pulak bawak moto slow slow . tetibe pulak hujannn lebatttt ! kesian zarul kebasahan dalam kehujanan . padahal dekat je tmpat pancit uh dgan ruma . nak buat mcam mane . kuasa tuhan . and demi aku die sanggup kebasahan . tuh yang buat aku sayang sgat sgat kat die :P smpai ruma trus text zizan ckap tak jadi lah join nak cari hantu . first , sbb tayar moto pancit . second , hujan . and third , dah penat dah malam :P kiteorg pon trus tidoooooooooooooo !

bace lagi ye cite melaka , melaka , melaka part two :)


No comments:

Post a Comment