20100425

MELAKA , MELAKA , MELAKA (3) !!!!

hari nie hari ketiga aku kat melaka . hehehe . pagi pagi lagi dah bangun . dah bangun uh aku dgan zarul lepak luar ruma . kat atas jalan raya . haha . saje bual bual kosong . bosan kannn :P


tapi lepas uh , bangun pagi lepas uh tido balik . haha . sebab penat tak hilang lagi :P afta bangun kali kedua baru trus makan . makan nasik goreng , mak zarul buat . heee . sedappppp ! siap tambah lagi tao :) makan pulak dgan telor separuh masak . pehhhh ! ngee ~ afta makan uh , zarul tgah tggu formen utk betulkan moto die . sbb jap lagi nak kauar gi town . nak jumpe zizannnnn . die nak sgat jumpe aku kan . dah lah nak join cari hantu haritu tak dpat . heee . dlam pukul 1 mcm uh , formen dtang btolkan moto zarul yang rosak uh . moto die rosak sbb ade ape pecah tah . aku pon tak tao . then die salahkan aku pulak sbb benda kecik uh pecah . sbb aku gemuk . hahaha . saye dah kurus okay :P


afta dah btol btol sume moto uh , aku dgan zarul pon siap siap lah . iron iron baju , iron iron rambot :P zarul pakai baju yang aku hadiahkan kat die :P ngee ~ suke je tao :) dah siap siap kiteorg pun trus gerak . sebelum gerak uh dah dgar bunyi guruh dah . mcam nak hojan . tapi panas . takpe lah redah jelahkan :) dah nak smpai kat dataran pahlawan , lagi bape bape minit , tetibe hujan pulak trun . so , terpaksa lah berteduh seketika yee . nasib lah hujan tak lebat sgat and tak lame .


lepas hujan reda sikit kiteorg truskan perjalanan ke dataran pahlawan . smpai je dataran , nak gi mahkota pulak sbb zarul haus nak minum . hehe . layan jelah bufday boy nie . and aku pon haus jugak sbnarnye :) tgah syok syok minum , zizan text ckap die pon dah smpai at mahkota . then trus lah jumpe die . mak datok ! tggi nak mampos si zizan nie . hahaha . aku ingat same je tggi dgan aku . skali hambik kao ! . hahaha . then kiteorg sume jalan jalan lah kat area area dataran . zizan and kawan kawan die nak gi makan . so , aku ckap gi lah makan . aku dgan zarul nak jalan jalan jap . afta makan text aku then kite posing posing . hahaha . tgah dok menunggu mesej dari zizan , aku dagn zarul dah posing awal awal dah . hahaha . dalam dok nak bergmbar uh , zarul pulak nak posing lompat lompat . byak gamba tak jadi . sbb die grak cpat sgat and aku tak dpat nak folo lompatan die . haha . tak dpat gamba lompat yang terbaek , tapi dpat seluar koyak dicelah kangkang yang terbaek . hahaha . tuh lah nak lompat sgatkan . dah lah kaki uh sakit . sian die :)


then , zizan pon text ckap die dah habis makan . so jumpe kat tgah tgah padang dataran sbb die nak posing posing . hahaha . tgok lah gamba bawah nie . aksi aksi dorang . pelik , memeningkan dan kelaka :)


afta dah bergmbar uh , sume nak balik . aku dgan zarul pon nak balik jugak . tapi last minit zarul ckap nak bawak aku gi satu tmpat nie b4 nak balik . hehe . aku tak ingatlah name tmpat uh . zarul ade ckap but aku lupe :( mmg best tmpat uh . sbb ade lagu lagu , and ade air pancut . air pancut uh memancut mengikut rentak lagu yang dimainkan uh . mmg best je tgok :) then aku dgan zarul pon sempat lah amik amik gamba . utk kenangan kiterog berdua :P


lepas uh , aku pulak tetibe terasa lapa . and teringin pulak nak makan nasi goreng daging merah . sbb teringat dulu zarul penah makan nasi goreng daging merah jugak . hahaha . then zarul bawak aku kat satu tempat nie . aku dgan zarul order makanan yang same . nasi goreng daging merah and air teh o ais limau . mmg sedap lah nasi goreng daging merah die . superb ! if dtang lagi bawak saye makan kat situ lagi yee awak :) then kiteorg due trus balik sbb dah kepenatan :(


ade lagi story kat melaka , melaka , melaka :)


No comments:

Post a Comment