20100513

HAPPY BIRTHDAYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY !!!!!

YEAYYYYYYY ,
HAPPY 20TH BIRTHDAY TO ME !
AWWWWW ,
DAH DUA POLOH TAHUN SUDAH .
SEKEJAP JE RASENYE AKU HIDUP KAT ATAS MUKA BUMI INI .
HURRRRMMMMM .
WISH AKU UTK KALI NIE .
OFCUZ LAH AKU NAK DIPANJANGKAN UMUR DAN MURAH REZEKI SELALU .
NAK BERJAYA DALAM HIDUP .
NAK ADE BERSAMA SAMA KELUARGA TERCINTA , KEKASIH HATI , DAN RAKAN RAKAN YANG TERHEBAT SENTIASA ADA DISEKELILINGKU SAMPAI AKU MENGHEMBUSKAN NAFAS YANG TERAKHIR:))
NAK HIDUP AKU NIE DILINDUNGI SENTIASA .
HARAP HARAP WISH AKU NIE DIMAKBULKAN ALLAH .
INSYAALLAH !
KITE MERANCANG TAPI TUHAN PUN MERANCANG JUGAK .
PERANCANGAN TUHAN LAGI TELITI DARI PERANCANGAN KITE .
CEWAHHHHHH ~ :))
ANYWAY ,
THANKS A LOT LOT LOT ,
KEPADA YANG WISH BIRTHDAY AKU NIE .
TAK KIRELAH KORANG WISH KAT MANE SKALI PON .
KAT FACEBOOK , TWITTER , MYSPACE , BLOG ,
PHONE CALL , MESEJ MESEJ .
SUMPA WEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH !
AKU REALLY REALLY APPRECIATE SGAT SGAT WISH DARIPADA KORANG .
INGAT JUGAK KORANGKAN KAT TARIKH AKU DILAHIRKAN .
HEEEEEEE .
SPEECHLESS SEBENARNYE :(
SAYANG KORANG SUME LAHHHHHHHHHHHHHHH .
MUAHHHHH MUAHHHHH MUAHHHHHHHH ! :))

MOOD : MENANTI HADIAH DARIPADA KORANG SUME .
HAHAHAHAHAHA :))


20100509

SELAMAT HARI IBU !!!!!

selamat hari ibu buat ,
MAMAKU - AZIZAH BINTI AHMAD ,
MAK MERTUAKU :) - MINAH BINTI LIMAN ,
KAKAKKU - SALMI SUHANA BINTI AHMAD LAILI dan ,
kepada semua ibu dimuka bumi ini .
you are the one person in this whole earth which understood me always .
thanks for being always when i needed you and basically when i was taking all my important decision .
terima kasih kerana membesarkan anak anak kamu semua dgan penuh kesabaran dan ketabahan .
almaklumlah , nak membesarkan anak anak zaman skrang nie bukan mudah .
byak cabaran dan dugaan yang harus ditempuh .
tapi anda sebagai ibu telah melaksanakan tanggungjawab anda sebagai ibu dengan ikhlas dan baik sekali .
syurga terletak dibawah telapak kaki ibu .
YOU ARE THE PERFECT BLEND OF A MOTHER AND AD FRIEND .
I LOVE YOU MY MUMMY !

ucapan nie khas utk semua ibu ibu yee :))


20100506

4 HARI 4 MALAM (4) !!!!!

pagi nie kol 5.30 mcm biase aku bangun kejotkan zarul . tapi ha
ri nie aku tak tao kenapa die berat sgat nak bangun . aku kejot byak byak kali die bangun then tido balik . hahaha . then die bangun trus gi mandi . die dah siap siap pkai baju sume , die dok jap atas katil . then die amik fon aku nak dgar lagu yang dah download smlam . then die ckap "saye ingat nak amik MC lah wak harinie" aku pon ckap okayyyyyy jelah . hahaha . menggalakkan zarul ponteng kelas . ngeeee . sorry wakkk ! then die pon tukar baju balik . pkai baju biase aje . sarapan harinie makan nasi lemak . aku makan dua bungkus . hahaha . sbb ape ? sbb dah lame gile rasenye tak mkan nasik lemak . ngee . so , bedal lah smpai dua bungkus :) then lepak ruma kak fasha . teman die sbb anak anak die sume gi skola . lepas uh ikot kak fasha gi amik anak anak die balik skola tgah hari uh . lepas amik kak fahsa punye anak anak , kul 3 mcam uh . kiteorg sume gi mandi pantai . heeee . then b4 tuh pon suami kak fasha , abang am mmg ade kat pantai sbb tgah memancing . best mandi pantai . dah lah tengah tengah panas kan . matahari dok syok memancar kat kulit aku yang gebu nie . hahaha . lepas mandi mandi trus lah balik ruma . balik ruma mandi balik bersih bersihkan diri . then makannnnnnn ! lepas makan trus lelapkan mata . sbb penat main main air tadi tgah hari panas terik pulak tuh . tapi mmg best lah . nak mandi kat pantai lagi tao wak lepas nie :))



TAKDE SAMBUNGAN DAH ! :)


20100505

4 HARI 4 MALAM (3) !!!!!

hari nie , pukul 5.30 aku dah kejot zarul . sbb die nak gi kelas . sian die . kena gi kelas . aku dah cuti . hehehe . takpelah . demi pelajarankan . kejot kejot die then die pon truslah siap siap . afta die dah gerak gi kelas aku pulak smbung tidoooooooooooo ! hahaha . kul 10.30 baru aku aku bangun . hahaha . sumpa ngantok gile . heee . bangun bangun tgok sume orang takde kat ruma :( sedih kena tinggal . haha . tuh lah , sape suruh bangun lambat . weekkk . takpe lah . aku sorang sorang kat ruma , aku kemas ruma , basuh sume baju . hehehe . menghilangkan rase kesunyian . dlam tgah hari mcm uh , kak fasha pon balik lepas amik anak anak die balik skola . atleast ade peneman aku time zarul gi kelas . hahaha . then pukul 3.45 mcm uh zarul col ckap die nak balik . sbb tak belajar . aku pon ckap okay je . balik jelah . die balik balik je kiteorg trus makan kat ruma kak fasha . then sekali lagi , zarul teringin nak makan sizzling . hahaha . dlam mase yang same , aku pon mengidam jugak kannnn . malam uh , lepas mandi mandi , kiteorg trus gerak gi restoran tuh balik . sbb nak makan sizzlinggg yeeee meeeeee ! yahoooooooooo :))

nantikan sambungannye :)


20100504

4 HARI 4 MALAM (2) !!!!!

hari nie bangun pagi tak tao nak buat ape . lepas sarapan le
pak lepak je kat ruma smpai lah ke malam . sbb aku pon tak nak kuar mane mane . entahlah . terlampau penat sgat lah . so , rehat jelah kat ruma mak mertua . heeee :)


nantikan sambungannye :)


20100503

4 HARI 4 MALAM (1) !!!!!

hari nie takde plan pape pon sebenarnye . tapi semalam aku text zarul . sbb die ade kat serdang sbb tengok anak buah die yang masuk hospital tuh kan . so s
emalam ahad malam die otw nak balik melaka dah selepas 2 hari ade kat serdang . tetibe dok syok mesej malam uh , aku rase rindu pulak kat die . hahaha . then trus ckap aku nak ikot die balik melaka malam uh . hahaha . then die pon serius . ckap kalo nak ikot jom jelah . then aku ckap tgok lah mcm mane . then die pulak angin . sbb ckap aku main main . hahaha . nak dijadikan cerita . secara kebetulan . dlam dok zarul otw nak balik melaka malam uh , then die mesej aku ckap wallet die tertinggal kat ruma angah die at serdang . hahaha . then zarul ckap kalo aku jadi dtang esok , tolong amikkan wallet die kat angah die . hehehe . ade semangat aku nak dtang melaka . alasan ? nak hantar wallet die . wek wek :P then ptg nie aku trus gerak serdang sbb nak amik trus wallet zarul . aku gerak naik ktm . hahaha . lepas amik je wallet uh , aku trus gerak seremban naik ktm . malas nak patah patah balik lah . tuh trus amik ktm to seremban . smpai je seremban , aku amik bus at terminal 2 . bus aku kol 4.30 petang . then tepat kol 6.45 petang , aku smpai masjid tanah . then smpai masjid tanah zarul dtang amik aku :) then , kiteorg nak lepak tepi pantai smbil makan makan . aww aww ~ makan petang smbil dgar derupan air laut . heeee . bestnye :) then tetibe jumpe obor obor yang sudah mendarat . hahaha . geli je tgok . sbb lembik lembik . ngeee . then lepas balik dari pantai , aku dgan zarul pon jalan jalan lah atas moto . then tetibe zarul teringin nak makan sizzling kat restorang nie . die ckap sedap . so , try jelah . aku tak makan sbb dah kenyang makan kat tepi pntai tadi . zarul pulak tak kenyang kenyang . biarlah die makan . bagi gemok lagi :) afta makan sizzling trus balik ruma sbb dah malam . ngeee . and dah penat :)


nantikan sambungannye :)


HAPPY BIRTHDAY TO "NORSHAM NAZWAN BIN SAFIE" !!!!!


sape die nie sebenarnye .
name buka
n main jantan kan .
tapi hakikatnye ?

jantan pada kaki saje .
yang lain sume 'alat alat' wanita palsu .
hahahahahahahahahahahahaha .
HAPPY BIRTHDAY TO KIKI .
NAME MYSPACE AND FACEBOOK DIE ,
KEY KEY LAMBERT !
ade hatikan nak samekan diri die dgan adam lambert .
hahaha .
nie bukan nak bagi wish , tapi nak mengutuk kan .
hahaha .
sorry yunk !
semoga dipanjangkan umor dan dimurahkan rezeki .
cari lah calon isteri yang solehah kalo kao rase kao mampu kan .
hahahahahaha .
(tgok lepas nie , mesti die kutok aku pulak kat blog die)



20100501

ALL IN ONE DAY !!!!!

hari nie hari sabtu . 01.05.2010 . merupakan hari pekerja . so , sume cuti :) mggu nie abang aku dari jasin melaka balik kl . sbb cuti lah kan . tak balik mmg nak kena maki hamun lah . cuti cuti die bekerja pulak . hahaha :) hari nie jugak merupakan hari sepupu aku bertunang . sepupu sebelah keluarga babah aku . die tunang pagi . afta habis majlis pertunangn tuh , kiteorg sekeluarga balik lah ruma . then smpai ruma aku tgok , kakak aku , abang aku and babah aku dok bincang bincang something kat hall ruma . aku dgan muke penat saje jelah kuar masuk bilik . hahaha . sbab nak dgar ape dorang cite kan . busy body sgatkan :) then tetibe kakak aku nak pkai internet nak survey tempat nak dinner malam kang . haisshhh , apehal pulak nie . tetibe trus trus nak survey tempat . ade ahli kuarga aku nak kawen dah ke ? hahaha . then kakak aku pon explain saje je nak makan makan malam sekeluarga . ohhh , okay okay . lepas tuh baru aku paham . hehehe . survey punye survey , kiteorg dah reserve tempat kat PENANG VILLAGE , GREAT EASTERN MALL , JALAN AMPANG , KUALA LUMPUR :)b4 nak tggu malam uh , petang tuh aku mmg penat sgat . sumpa tersgat lah penat . trus aku tido smpai tak dengar mesej , miskol sume . hahaha . then jam pon dah menunjukkan pukul 6.30 petang . abang aku pon kejot ckap suruh mandi siap siap sume . then sume dah siap trus gerak gi great eastern mall uh . smpai je kat penang village uh , trus order makanan . masa nak tggu makanan smpai uh babah aku explain skali lagi . sbnarnye , ajak makan makan sekeluarga nie ade sebab . sebabnye nak meraikan HARI IBU-MAMA AND KAKAK AKU (09.05.2010) , BIRTHDAY AKU (13.05.2010) , AND BIRTHDAY ABANG IPAR AKU (17.05.2010) . huurrmmm , patotlah beria sakan smpai bincang kat ruma tadi . and sebab lain , abang aku tak dpat cuti dah lepas nie . die byak keja dah afta nie . tuh yang celebrate awal :) hahaha . tapi masalahnye nak raikan tuh sume . tapi kek nye bole pulak tggal dlam keta abang ipar aku . ape saje . tempat dah galmor glamor . kek nye pulak takde tertinggal . dah spoil . hahaha . takpe takpe . babah aku ckap makan je dulu . nnti kat ruma baru potong kek . hahaha . yolahhh babah ooiiiii :)


buku menu :)


abang kandung kesayanganku :)


my mummy :)


suasana dalam penang village :)


tgah tgok menu nak makan ape :)


aksi anak buah kesayangan :)


antara menu yang diorder tadi :)


makan time ! :))


kat luar restoran ,
before nak balik :)

inilah kek yang tertinggal dlam keta yee .
CHEESE BLACK FOREST , SECRET RECIPE :)
dah cair dah sebenarnye .

anyway , ape yang aku bole cakap . THANK YOU SO MUCH TO MY FAMILY . sebab ingat jugak tarikh tarikh keramat , tarikh yang pentingkan . I LOVE YOU LAHHH SUME SUME :))

dapat mesej dari zarul ,
anak buah die QASEH masuk wad .
sebab sakit paru paru jangkitan kuman .
hope sumenye okay .
awak pon kena lah kuat yee sayangku .
saye akan doakan kesihatan qaseh cepat sembuh :(
AMINNN ~