20100501

ALL IN ONE DAY !!!!!

hari nie hari sabtu . 01.05.2010 . merupakan hari pekerja . so , sume cuti :) mggu nie abang aku dari jasin melaka balik kl . sbb cuti lah kan . tak balik mmg nak kena maki hamun lah . cuti cuti die bekerja pulak . hahaha :) hari nie jugak merupakan hari sepupu aku bertunang . sepupu sebelah keluarga babah aku . die tunang pagi . afta habis majlis pertunangn tuh , kiteorg sekeluarga balik lah ruma . then smpai ruma aku tgok , kakak aku , abang aku and babah aku dok bincang bincang something kat hall ruma . aku dgan muke penat saje jelah kuar masuk bilik . hahaha . sbab nak dgar ape dorang cite kan . busy body sgatkan :) then tetibe kakak aku nak pkai internet nak survey tempat nak dinner malam kang . haisshhh , apehal pulak nie . tetibe trus trus nak survey tempat . ade ahli kuarga aku nak kawen dah ke ? hahaha . then kakak aku pon explain saje je nak makan makan malam sekeluarga . ohhh , okay okay . lepas tuh baru aku paham . hehehe . survey punye survey , kiteorg dah reserve tempat kat PENANG VILLAGE , GREAT EASTERN MALL , JALAN AMPANG , KUALA LUMPUR :)b4 nak tggu malam uh , petang tuh aku mmg penat sgat . sumpa tersgat lah penat . trus aku tido smpai tak dengar mesej , miskol sume . hahaha . then jam pon dah menunjukkan pukul 6.30 petang . abang aku pon kejot ckap suruh mandi siap siap sume . then sume dah siap trus gerak gi great eastern mall uh . smpai je kat penang village uh , trus order makanan . masa nak tggu makanan smpai uh babah aku explain skali lagi . sbnarnye , ajak makan makan sekeluarga nie ade sebab . sebabnye nak meraikan HARI IBU-MAMA AND KAKAK AKU (09.05.2010) , BIRTHDAY AKU (13.05.2010) , AND BIRTHDAY ABANG IPAR AKU (17.05.2010) . huurrmmm , patotlah beria sakan smpai bincang kat ruma tadi . and sebab lain , abang aku tak dpat cuti dah lepas nie . die byak keja dah afta nie . tuh yang celebrate awal :) hahaha . tapi masalahnye nak raikan tuh sume . tapi kek nye bole pulak tggal dlam keta abang ipar aku . ape saje . tempat dah galmor glamor . kek nye pulak takde tertinggal . dah spoil . hahaha . takpe takpe . babah aku ckap makan je dulu . nnti kat ruma baru potong kek . hahaha . yolahhh babah ooiiiii :)


buku menu :)


abang kandung kesayanganku :)


my mummy :)


suasana dalam penang village :)


tgah tgok menu nak makan ape :)


aksi anak buah kesayangan :)


antara menu yang diorder tadi :)


makan time ! :))


kat luar restoran ,
before nak balik :)

inilah kek yang tertinggal dlam keta yee .
CHEESE BLACK FOREST , SECRET RECIPE :)
dah cair dah sebenarnye .

anyway , ape yang aku bole cakap . THANK YOU SO MUCH TO MY FAMILY . sebab ingat jugak tarikh tarikh keramat , tarikh yang pentingkan . I LOVE YOU LAHHH SUME SUME :))

dapat mesej dari zarul ,
anak buah die QASEH masuk wad .
sebab sakit paru paru jangkitan kuman .
hope sumenye okay .
awak pon kena lah kuat yee sayangku .
saye akan doakan kesihatan qaseh cepat sembuh :(
AMINNN ~


1 comment: